Ta profesjonelle bilder med mobiltelefonen

Før måtte alle som ønsket å ta gode bilder ha med seg et speilreflekskamera eller et digitalkamera. Denne tiden er forbi – i hvert fall i stor grad – ettersom det nå er mulig å ta meget gode og høyoppløselige bilder med mobiltelefonen. Mange sverger fortsatt til dyre speilreflekskameraer, men du kan ofte ta like gode bilder med en mobiltelefon (unntaket er kanskje bilder som må tas på lang avstand).

Ofte ender de flotte mobilbildene opp med å bare være lagret på telefonens minnekort eller i en nettsky, men du kan også printe dem ut og vise dem frem til venner og familie ved å ha dem i et fysisk album. Mange synes dette er mer praktisk og hakket mer nostalgisk enn å ha bildene «bortgjemt» på mobiltelefonen.

På de fleste smarttelefoner er det også mulig å redigere bildene (gjerne i selve bilde-appen eller kamera-appen). Det er også mulig å laste ned gode apper som lar deg redigere bildene som en proff på mobiltelefonen. Med slike apper kan du justere lysstyrke, legge til filtre, beskjære, rotere og justere skarpheten på bildene. Appene lar deg også rette på skjønnhetsfeil som for eksempel røde øyne (av blits), fjerne flekker eller gjenstander, og lignende.

For å ta best mulige bilder med mobiltelefonen din, er det viktig å ha minst mulig bevegelse på den idet bildet tas. Et annet godt tips er å ikke ta bilder i direkte sollys. Ofte blir faktisk bildene best på dager med overskyet vær (ikke i regnvær). Godt lys er svært viktig for at et bilde skal bli bra. Om du fotograferer et objekt utendørs vil det se forskjellig ut om du tar bildet om morgningen, midt på dagen eller om kvelden. Bilder blir også ofte bedre om du tar dem uten blits. Utnytt det naturlige lyset. Ellers er det bare å la kreativiteten blomstre.